De Bruijn PR

Door De Bruijn PR | 24 april 2019

Nationale Kinderherdenking 4 mei

Hoe leg je aan een kind uit waarom er nooit meer oorlog mag zijn en waarom het belangrijk is om te blijven herdenken? De Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei laat kinderen op hun eigen manier stilstaan bij de betekenis van leven in vrijheid. Door hen zelf een rol te geven – alles wordt door, voor en met kinderen georganiseerd – en aan te spreken in hun eigen taal worden begrippen als herdenken en leven in vrijheid op een voor kinderen laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht.

De herdenking heeft als doel de vrijheid door te geven aan toekomstige generaties in Nederland. Om dit te bereiken heeft de stichting als doel de herdenking als een nationale traditie te verankeren, en zoveel mogelijk kinderen in heel Nederland te bereiken. Om de impact van de herdenking te vergroten zetten we ons in om meer aandacht te genereren via de band van de media.

Kinderherdenking De Volkskracht

De Nationale Kinderherdenking vond voor de vierde opeenvolgende keer plaats in Madurodam, het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld. De Verhalendag op 9 april was het startsein van verschillende projecten voor kinderen in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking. Op deze dag deelden zes overlevenden uit WOII en zes veteranen hun verhaal over vrijheid met 300 basisscholieren uit Nederland.

Wij verzorgden dit jaar samen met de Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei de mediarelaties voor dit bijzondere evenement met als voornaamste doel: de Nationale Kinderherdenking naar een landelijk niveau tillen. 

Klik door de verschillende publicaties in onderstaande slider en lees het volledige artikel via de achterliggende link.

We hebben veel mooie landelijke, regionale en lokale publiciteit bereikt voor de Verhalendag en de Nationale Kinderherdenking. In alle provincies is het aantal publicaties toegenomen, vooral in print en op radio. Maar vooral op landelijk niveau is de Nationale Kinderherdenking niet meer weg te denken: de bijeenkomst bij Madurodam werd in één adem genoemd met de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam en de Waalsdorpervlakte, en was onder meer te zien bij het NOS Journaal, Jeugdjournaal en Hart van Nederland. Ook het aantal locaties waarop de live-registratie van de herdenking te zien was, is aanzienlijk toegenomen.

Een greep uit de televisie en radio interviews: Goedemorgen NederlandRTV Arnhem en De Ochtend Show To Go van het Algemeen Dagblad 

Hielke en Evi van Scouting Nederland maakten een vlog van de Kinderherdenking.

 

Al met al een PR project waar we bijzonder trots op zijn, niet alleen vanwege alle media aandacht, maar ook omdat we het belangrijk vinden dat de boodschap ervan bij iedereen beklijft: Vrijheid deel je, vrijheid geef je door!